Posne projice recept
objavljeno: 04/07/17
kategorija: gastronomija
SASTAV
- 3 manje šolje projinog brašna
- 1 manja šolja heljdinog brašna
- 2 manje šolje pšenicnog brašna
- Po 1 jelovna kašika ovasnih, ječmenih I ražanih pahuljica
- Ravna jelovna kašika lanenog i neslanog suncokretovog semena
- Kašika susama
- 1 šaka suvog sremuša isitnjenog u testo
- 3 male šoljice ulja
- 1 kafena kašičica solo
- 1 prašak za pecivo
- Kisela voda u količini da testo bude gušće nego za palačinke
Pomešati sve sastojke I pustiti da odstoji 10-15 minuta.
Rernu zagrejati na 200 C , nauljenu modlu za projice zagrejati u rerni, u nju sipati sadržaj, peći dok ne dobije svetlobraon boju.
Poslužiti uz sezonsku salatu i čaj.